Bota al contingut principal

El Consell comunica a la responsable del Grup Compromís en les Corts que s’acaba de constituir una Comissió Bilateral entre el Govern i el Consell per tractar la millora de connexions.  L’Executiu valencià ratifica a Compromís seua “posició d’exigir del Ministeri el compliment de l’acord sobre acabar la concessió de l’AP-7 a 2019”.

La diputada autonòmica de Compromís i responsable d’Obres Públiques i Infraestructures en el grup parlamentari, Belén Bachero, ha reclamat al Consell que comence a treballar ja en el disseny d’una millora de comunicacions entre l’actual AP-7 i els municipis pels quals discorre este vial ràpid perquè hi hage connexions amb aquestes localitats quan passi a ser autovia. En aquest sentit, Bachero ha explicat que “pel fet de ser Autopista, l’AP-7 té només unes eixides en localitats determinades, que nosaltres considerem insuficient. No obstant això, des de les Corts s’ha reclamat ja insistentment que no es prorrogue la concessió de l’autopista més enllà de 2019 i per això considerem que cal treballar ja per dissenyar els enllaços que connectaran la futura autovia amb els municipis per on passa ” .

“La nostra posició és exigir al Ministeri el compliment del seu compromís sobre el venciment de la concessió de l’AP-7 a final de 2019”, han explicat des del Consell en la resposta escrita a Bachero. No només això, sinó que respecte a la proposta de millorar les futures connexions amb l’autovia, des de l’Executiu Valencià han explicat que “després d’enviar des de la Conselleria fins a tres cartes a la ministra per tractar els diferents assumptes d’interès comú per a la Comunitat Valenciana , la reunió es va produir el 2 de novembre, en la qual se li van traslladar diversos temes com este, i s’ha arribat a l’acord de constituir una Comissió Bilateral per tractar el pla d’actuacions”.

Bachero s’ha mostrat satisfeta després d’aconseguir un compromís del Consell per a “definir les actuacions que prevegin les diferents necessitats que el nou règim d’alliberament de l’AP7 implicarà sobre la resta de la xarxa viària, així com la millora necessària de les comunicacions amb els municipis del voltant “.