Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Paco García Latorre, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Consell inste al Govern Central a millorar les condicions laborals, professionals, econòmiques, socials i els drets dels membres de la Guàrdia Civil per a que puguen exercir el seu treball policial en condicions dignes.

Segons ha assenyalat García, “es tracta que els guàrdies civils siguen ciutadans d’una vegada per totes, en plenitud de drets. Que puguen manifestar-se, reivindicar una prevenció de riscos laborals real i eficaç, fer ús de les mesures de conciliació laboral i familiar, sense veure perjudicada la seua carrera i el seu lloc de treball, tindre unes retribucions justes, uns mitjans materials moderns que salvaguarden la vida i la integritat física, així com una carrera professional on realment prime el mèrit. I, evidentment, poder expressar-se amb llibertat sense ser reprimits”.

La proposta de Compromís també insta al Consell a que no s’utilitze el règim disciplinari per coartar i impedir que les associacions professionals defensen els drets dels guàrdies civils. I també demana la desmilitarització de la Guàrdia Civil per tal de convertir-la en un vertader cos civil policial, evitant així l’aplicació d’un nou Codi Penal Militar en la seua feina quotidiana com a policies.

La situació que s’està produint en la Guàrdia Civil no té precedents. Per una banda, és la institució millor valorada per la ciutadania i, per una altra, els seus propis membres manifesten les precàries condicions laborals en les que es troben i en les que han de desenvolupar el seu treball”, ha afegit Paco García.

García ha explicat que els principals dirigents del col·lectiu professional més representatiu, l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), “estan sotmesos a expedients disciplinaris per exigir dignitat en aspectes laborals, socials i professionals. Cal paralitzar l’ús de la potestat disciplinària contra dirigents d’associacions per exercir el dret d’associació professional i la llibertat d’expressió, així com el reingrés dels membres de l’AUGC que han estat expulsats del cos per la seua activitat reivindicativa”.

Volem una Guàrdia Civil moderna, democràtica, al servei de tota la societat i no al servei d’uns pocs poderosos que només defensen privilegis i prebendes”, ha conclòs el diputat García Latorre.