Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts i alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, ha presentat una Proposició No de Llei per a per reunir professionals i experts internacionals en turisme per a reformular el model turístic estratègic del territori valencià i analitzar la repercussió real del model dels grans esdeveniments.

S’han acabat les polítiques de malbaratament i les dels grans esdeveniments que es fan sense quantificar de forma objectiva els costos i els beneficis generats per aquests esdeveniments”, ha manifestat Garcia. El diputat castellonenc ha afegit que “es tracta d’una proposta per presentar les metodologies per a l’avaluació del seu impacte econòmic amb el focus sobre les bones o males pràctiques dutes a terme en l’avaluació dels grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana”.

Segons Garcia, “hi ha nombrosos exemples de com s’han manipulat les xifres de retorn econòmic dels grans esdeveniments per la falta de criteri en aquesta quantificació. L’anterior executiu del PP gastava a mans plenes els diners públics per impulsar grans esdeveniments que, suposadament, deixaven milions d’euros i que en el cas de Castelló, per citar un exemple, amb prou feines tenien impacte econòmic real en el teixit comercial i turístic local”.

Amb aquesta pluja de milions ficticis, l’executiu del PP generava expectatives econòmiques falses i tractava de justificar malbarataments milionaris de diners públics. Per això des de Compromís considerem que cal reunir experts per fixar criteris objectius de quantificació per a aquest tipus d’esdeveniments que, si es realitzen, han d’estar fonamentadament justificats tant pel retorn econòmic com pel retorn social i per criteris de vertebració del nostre territori”.

En la Proposició No de Llei presentada per Compromís “es busca també fer un repàs de la política de grans esdeveniments de la Generalitat dels darrers anys i comparar-la amb l’experiència d’altres territoris, per traure conclusions positives i conèixer potencialitats reals. A més a més, també hem de conèixer els efectes reals sobre el turisme dels grans esdeveniments”, ha conclòs Garcia.