Bota al contingut principal

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha posat en marxa la Campanya del 25N contra la violència de gènere que, titulada amb el lema “No em toques el whatsapp”, es dirigeix als estudiants d’Educació Secundària i conté activitats que comprenen l’àmbit preventiu.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya global de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “Educant per a desconstruir la violència”. Així, en el marc de la prevenció de la violència de gènere, la Conselleria preveu realitzar un total de 705 tallers preventius en violència de gènere amb la finalitat de sensibilitzar l’alumnat de 2n ESO als centres educatius públics o concertats, dels quals ja s’han sol·licitat i planificat més de 600. Amb els tallers es pretén dotar l’alumnat d’habilitats per a evitar la violència de gènere, i motivar un canvi d’actituds que promoguen relacions igualitàries entre les joves i els joves.

S’impartiran, a més, 15 xarrades coeducatives dirigides a mares i pares d’alumnat de centres educatius d’Educació Secundària de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’analitzar amb les famílies els estils educatius que generen desigualtats entre xics i xiques o relacions sanes i igualitàries, i millorar les competències socials a través del rol educatiu de pares i mares, com són l’assertivitat, empatia, comunicació, i resolució de conflictes.