Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha explicat que “el Govern del Botànic és conscient que, si vol reconvetir l’economia valenciana, ha de tindre molt present el paper dels instituts tecnològics valencians com a peça fonamental del nou escenari econòmic. Per això és urgent potenciar la I+D+i pròpia que es fa als nostres centres tecnològics per a canviar el model productiu”.

“Per aquesta raó, entre les esmenes presentades al pressupost 2016, des del nostre grup hem presentat una esmena on demanem, concretament, augmentar en 1,5 milions d’euros la partida de l’IVACE destinada a donar suport a estos centres. Es tracta de la partida sotmesa a concurrència competitiva de “Suport a projectes d’I+D pròpia dels centres tecnològics” dotada originalment amb 6,8 milions i que es veurà incrementada fins a 8,3 si prospera l’esmena de Compromís”.

Segons Ferri, “tant la conselleria com el nostre grup parlamentari sabem que és el moment de donar als instituts tecnològics el protagonisme que es mereixen. Han patit, la nefasta política d’innovació seguida pel PP durant els seus anys de govern, amb impagaments i retallades que van provocar l’acomiadament de centenars d’investigadors i problemes de viabilitat a alguns instituts tecnològics”.

“Insistim que el paper de la innovació continua sent fonamental per al futur de la nostra economia, amb un teixit important de xicotetes i mitjanes empreses, que necessiten innovació orientada a la sostenibilitat i a la millora de la qualitat de vida. Per això calen uns Instituts Tecnològics que posen en valor el treball dels seus investigadors, i que compten amb els mitjans necessaris per a generar un impacte positiu en el benestar de la societat valenciana”, ha conclòs Fran Ferri.