Bota al contingut principal

Joan Baldoví ha reivindicat este matí a Xàtiva la necessitat de tindre una veu valenciana a Madrid que es faça respectar i que convertisca cada esmena en resultats tangibles. Ho ha dit a un desdejuni amb la premsa de la Costera. Baldoví ha recordat que hi ha molts projectes a la comarca que depenen de les decisions que es prenen al Congrés.

No pot ser que es tarde un hora i mitja en anar de Xàtiva a Alcoi en tren. És inconcebible. Esta línia vertebra el territori de les nostres comarques centrals i això en Madrid no li interessa a ningú però nosaltres farem que això canvie. Farem que els vora 20 anys de promeses es tornen realitat.”

Joan Baldoví també ha visitat Canals i l’Alcúdia de Crespins on ha manifestat el seu total rebuig al projecte que Adif té previst en la localitat. L’empresa pretén alçar un mur què partirà en dos la localitat per derivar pel mig del municipi el trànsit nocturn de mercaderies. “No podem tolerar que facen tot el que vulguen. Pretenen deixar 800 veïns pràcticament sense comunicació amb el seu poble. Eixes són les coses que nosaltres hem d’aturar. Les coses que afecten la nostra gent”.

El cap de llista al Congrés per València també ha reivindicat la necessitat que el tren de rodalies continue fins la Font de la Figuera i que es faça, d’una vegada, la circumval·lació de la nacional 344. D’altra banda també ha destacat la importància d’articular un Via Verda intercomarcal que discòrrega entre Xàtiva i la Pobla Llarga aprofitant els terrenys en desús que té Adif. “Una vegada més -ha reiterat- cal tindre un grup parlamentari nostre, valencià, que treballe per fer possibles estos projectes”.