Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha titllat de “ridícules” les dues esmenes del grup parlamentari del Partit Popular als Pressupostos que demanen garantir la màxima transparència en la gestió de la caixa fixa. “Tal com s’ha demostrat, el màxim garant de la transparència en la gestió dels fons públics ha sigut l’actual Consell i, particularment, la Conselleria de Transparència”, assegura Mollà qui recorda que totes les caixes fixes des de 2011 estan disponibles en el portal de GVA Oberta.

Segons Mollà, “quan governava el PP, i Compromís demanàvem la caixa fixa, sempre contestaven dient que era impossible perquè, segons deien, bloquejaria el treball de la Generalitat. I ara ha quedat clar que eren excuses absurdes perquè amb GVA Oberta s’ha demostrat que es pot accedir a les dades”.

Les dues esmenes que el Partit Popular ha presentat al Pressupost de la Conselleria d’Hisenda proposen, per una banda, “garantir la màxima transparència en la gestió econòmica financera del pressupost i, particularment, en la gestió de la caixa fixa”. I , en una segona esmena, la formació conservadora proposa l’elaboració “d’un informe trimestral de seguiment dels fons de la caixa fixa”. Per a Mollà aquesta esmena “ha quedat desfasada des del moment que el portal GVA Oberta de la Conselleria de Transparència inclou l’accés a les caixes fixes sense restriccions”.

Paradoxalment, els que més han abusat durant dues dècades de la caixa fixa proposen ara controlar-la”, critica la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, qui adverteix que l’actual Consell “practica la màxima transparència perquè consellers i alts càrrecs no tenen res que ocultar i, per suposat, no carreguen a les caixes fixes despeses injustificades, com feia el PP durant anys i anys”.

“Cal destacar la valentia d’aquest Consell que no té res a amagar i posa a disposició de la ciutadania el conjunt de les caixes fixes per a que tothom puga accedir-hi i veure com gastava impúdicament l’anterior Consell del PP i com l’actual Govern no carrega xicles, escopinyes o altres despeses poc justificables als comptes públics”, ha afegit Mollà.