Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, ha afirmat, després de conèixer la imputació de la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), Mª Ángeles Ureña, en el cas Vaersa que “l’únic que queda per imputar de la cúpula de Vaersa és Juan Cotino, qui havia sigut president de la dita empresa”.

Segons Ponce, “cal recordar que un dels ex director generals de Vaersa, Felipe Espinosa Bolaños, ja va ser detingut per la Policia Nacional i ara arriba la imputació de Mª Ángeles Ureña”.

“En quant als pagaments de la productivitat, estaven fent-se des del 1995, i en 2006 Hisenda va advertir a Vaersa amb un informe que no es podien pagar. Però així i tot continuaren pagant, realitzant-se al voltant d’uns dos milions d’euros en pagaments”.

Per a Ponce, “aquesta imputació s’afegeix a la llarga llista de casos de corrupció que aneguen les administracions i institucions valencianes que han estat governades durant dos dècades pel Partit Podrit. Ara és el torn d’Ureña qui, a més a més, havia sigut també Secretària Autonòmica de Medi Ambient i consellera delegada de Vaersa amb el PP”.

“Tot això és una conseqüència de la permissivitat i la corrupció instal·lades al sí del PP mentre ha governat. Ara el que cal és posar punt i final a aquesta situació tan vergonyosa, que deixa per terra la imatge de l’empresa pública. I la millor manera de fer-ho és que Ureña dimitisca”.

“Esperem que ara la síndica del PP no actue llevant-li importància a aquesta nova imputació, com ho va fer quan imputaren l’ex alcalde de Gandia, Arturo Torró, i el nou diputat popular, Víctor Soler, en la Púnica. Volem contundència i que a qui li pertoque que assumisca la seua resposabilitat”, ha conclòs Ponce.