Bota al contingut principal

‘Compromís-Podemos: És el Moment’ ha celebrat esta vesprada a Gandia el seu míting central a la comarca de la Safor. En un Saló d’Actes del Grau ple de gom a gom, l’acte ha començat amb la intervenció del diputat de Podem a Les Corts, David Torres, qui ha assenyalat que “el PP ha fet polítiques des del govern central que han afonat als valencians i valencianes amb l’infrafinançament i unes inversions territorialitzades injustes, per això anem a fer-los fora el pròxim 20 de desembre”.

A continuació ha sigut el torn de la número dos al Congrés per València, Àngela Ballester, qui ha assegurat que “ens queden 11 dies per guanyar el futur, el 20 de desembre ens juguem el futur i anem a guanyar-lo. És el moment de fer fora els corruptes del govern central com ja ho hem fet a la nostra terra, eixos que s’han omplit les butxaques saquejant les arques públiques”.
“També és el moment de enviar a l’atur a eixos que en campanya electoral diuen representar el canvi i afirmen que defensaran a les persones però que després, quan governen, trien rescatar bancs per damunt de rescatar a les famílies i canvien la constitució d’esquenes a la gent per afavorir els creditors per damunt de les polítiques socials”, ha conclòs Ballester.

La portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha sigut la següent en prendre la paraula, Oltra ha assegurat que “esta legislatura que acaba ha sigut la pitjor en dècades, des del govern central s’han impulsat unes polítiques que han fet molt de mal, fent pagar a la ciutadania una crisi que no havien generat. El PP ha governat per a la minoria que acumula la majoria de la riquesa, ha sigut una legislatura en què s’han disparat les xifres de pobresa. Esta ha sigut la legislatura de Bárcenas, el tresorer del PP que tenia una llibreta en què apareix que Mariano Rajoy rebia sobres de diners bruts”.

Sobre els cartells electorals de Torró amb Rajoy, Oltra ha afirmat que “el problema no es que tinguen que llevar ara eixa foto dels carrers, el problema es la foto en si, la seua existència, que és una prova més de com s’abracen els corruptes i com Torró i Rajoy són el mateix. Darrere d’eixa foto està Púnica, Gürtel, Brugal, les trames amb què han saquejat l’erari per a finançar il·legalment el seu partit per perpetuar-se en el poder”.

La portaveu de Compromís ha finalitzat la seua intervenció assegurant que “el 20 de desembre es la segona part del canvi que iniciàrem el 24 de maig, eixim a guanyar, eixim a per ells”.
El cap de llista al Congrés per València, Joan Baldoví, ha sigut l’encarregat de tancar el míting a Gandia. Baldoví ha assenyalat que “la gent sap que viu ara pitjor que fa quatre anys, eixe és el resultat de quatre anys de gestió de la dreta, que són els pitjors gestors que existeixen, han augmentat el deute, han buidat la vidriola de les pensions, han empitjorat la qualitat de l’ocupació, ara hi ha menys gent amb treball que a l’inici de legislatura”.

“Per revertir tot açò tenim propostes encaminades a rescatar persones, el que ha de ser la prioritat de tot govern i crear ocupació de qualitat, invertint decididament en I+D+i, ja que en la investigació està el futur de la nostra economia”.

Segons Baldoví “portem 30 anys sempre per baix de la mitjana en inversions de l’estat, sofrint un finançament injust, i això s’ha d’acabar ja d’una vegada per totes, volem una agència tributària valenciana, volem tindre les claus de la caixa, establir la nostra pròpia política fiscal. Per això hem de tindre un grup parlamentari propi valencià al Congrés, s’ha acabat el temps de les reivindicacions, és el moment de què els valencians i valencianes siguem protagonistes del nostre futur”.