Bota al contingut principal
  • El debat propiciat per la formació a Les Corts coincideix amb la campanya #AssaltemElsTrens, impulsada per la candidatura de Compromís-Podemos ‘És el Moment’

La diputada i portaveu d’Obres Públiques del Grup Compromís a les Corts Valencianes, Belén Bachero, ha manifestat que “els successius governs de PP i PSOE a Madrid des de 2010 han pres el pèl als ciutadans de Castelló i, especialment als del Maestrat. Però hui hem fet un pas endavant cap al canvi , amb la unanimitat aconseguida per exigir des del parlament valencià al Govern espanyol dotació pressupostària per fer realitat els trens de Rodalia al Maestrat”.

Segons Bachero, “en la PNL aprovada també hem aconseguit que les Corts reclamen al Govern espanyol que l’informe de viabilitat sobre els trens de Rodalia al Maestrat s’elabore en un termini màxim de sis mesos”.

D’altra banda, la diputada ha lamentat les “mentides del PP en matèria dels trens de Rodalia al Maestrat, ja que el director general d’Infraestructures va revelar, fa poques setmanes, que l’anunciat informe de Rodalies, encarregat fa més de cinc anys, no sols no s’ha fet, sinó que actualment només s’ha elaborat un power point. Hauria d’haver estat acabat al novembre de 2010, tal com van anunciar el socialista José Blanco i el popular Francisco Camps. Però, durant més de cinc anys, i malgrat els anuncis de PP i PSOE, no s’ha fet res des de Madrid”.

La PNL, aprovada hui per unanimitat, insta a més a l’Executiu del PP a realitzar una modificació de crèdit per incloure una partida en els comptes de 2016 o, si no fóra possible, per 2017. En este sentit, Bachero ha mostrat la seua satisfacció tot i que ha apuntat que “dubtem que, després d’anys d’incompliments, ara el PP de Madrid faça realitat l’acord. Per sort, el dia 20 és el moment de canviar les coses i que un nou Executiu torne a donar veu al País Valencià i al canvi a Madrid “.

Belén Bachero ha titllat de “purament electoralista el suport del PP a aquesta proposta, més encara quan, després de quatre anys sense fer res, fa només dos mesos van aprovar uns pressupostos generals de l’Estat en què tornaven a olvidar els Rodalies. I no només això, sinó que a més, van rebutjar les esmenes de Compromís per incloure els diners per fer-los realitat. És sorprenent que ara se sumen a un acord en el qual s’exigeix ​​al Govern incloure els diners per als Rodalies quan fa només dos mesos el van rebutjar” .

El debat propiciat per Compromís a les Corts coincideix a més amb la campanya #assaltemelstrens, impulsada per la candidatura de Compromís-Podem És el Moment pel 20D, en la qual en totes les estacions de tren de les comarques de Castelló s’ha informat als usuaris no només dels incompliments i l’abandonament ferroviari dels antics governs cap a Castelló, sinó també de les propostes en infraestructures dels candidats.