Bota al contingut principal
  • Mónica Oltra: “Ja estem incorporant a gent de la llista d’espera amb l’objectiu que en tres anys acabem amb les 45.000 persones de tap que ens va deixar el PP”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que el seu departament pagarà aquest dimarts la nòmina de la dependència del mes de desembre, amb el que es posa al dia en els pagaments a aquest col·lectiu que, amb l’antic Govern, havien arribat a acumular retards de diversos mesos en el cobrament d’aquestes ajudes.

Oltra ha fet aquest anunci en una roda de premsa, en la qual ha comparegut amb la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Sandra Casas, i el secretari autonòmic d’Inclusió, Alberto Ibáñez, i en la qual ha fet un balanç d’aquests primers sis mesos de govern, que, ha assenyalat, no és “triomfal, però sí molt satisfactori”.

Ha explicat que aquest pagament del mes de desembre ascendeix a 18,8 milions d’euros, dels quals 13 milions són per a la nòmina i 5,8 milions són d’endarreriments a hereus. Aquesta es suma als 13,3 milions d’euros que la Conselleria va destinar el passat 10 de desembre a pagar les ajudes del mes de novembre.

Amb aquests pagaments, la Conselleria es posa al dia en l’abonament de les ajudes a la dependència, que, a partir del pròxim any es preveu que comencen a cobrar-se entre l’1 i el 5 del mes, atenent així al primer eix de l’acord del Botànic, que és el treballar per rescatar a les persones que en aquest cas tenen “una major vulnerabilitat”.

La vicepresidenta també ha explicat que en aquests sis mesos de govern s’ha aconseguit revertir la tendència de l’antic executiu, i superar per primer vegada en dos anys la taxa de reposició de morts del sistema d’atenció a la dependència, amb 1.971 incorporacions netes, arribant a la xifra de 43.926 expedients.

“Durant els anys anteriors s’havia entès que aquesta era una Conselleria ‘María’, que no tenia importància, per això sempre se situava en els escalafons més baixos del Consell, i al capdavant hi havia persones que tenien escàs pes polítics i poca voluntat”, ha explicat Oltra, qui ha assenyalat que amb el nou Consell açò ha canviat. Aquest és un departament “troncal”, com ho demostra l’increment de quasi el 18 per cent que ha experimentat el pressupost per a 2016.

La vicepresidenta ha explicat que l’augment de les partides que estan permetent fer front als pagaments amb major celeritat és fruit de la “voluntat política” i també de “alterar les prioritats” que, juntament amb “el que no es roba” permet anar fent camí fins que s’aconseguisca un model de finançament just per a la Comunitat Valenciana.