Bota al contingut principal

Compromís ha votat en la comissió de comptes de la Diputació d’Alacant en contra de la mesura que permetrà a dos diputats imputats del PP i PSOE assumir dues vicepresidències. La coalició destaca la incoherència d’aquests nomenaments al considerar que la institució s’ha saltat les línies roges imposades pel pacte de govern aconseguit per PP i C’s, segons el qual cap imputat tindria sou en l’hemicicle provincial.

Compromís condemna la concessió de càrrec i sou a l’alcalde de La Nucia, el popular Bernabé Cano, i a l’exalcalde de Benidorm, el socialista Agustín Navarro.  La coalició està segura que existeix un pacte pels sous entre els diputats de PP, PSOE i C`s a tenor dels esdeveniments ocorreguts després de les eleccions del 20D i que han resultat en un increment dels privilegis d’aquests tres partits.

La coalició considera incomprensibles els nomenaments de tots dos polítics, una violació de l’acord pel qual el diputat Fernando Sepulcre, de C’s, va decidir investir com a president al popular César Sánchez.“Es plasma que hi ha un pacte del bipartidisme. Cal recordar que l’única raó per la qual es nomenen vicepresidents a Navarro i Bernabé és perquè tinguen sou, per al que hi ha hagut que saltar-se l’acord entre PP i C’s. S’estan carregant la dignitat política de la institució que tant diuen defensar. No se sap qui és govern i qui oposició. No obstant açò, ací estarà Compromís per a fiscalitzar”, ha manifestat el diputat i portaveu adjunt de la formació, José Manuel Penalva.

“La situació del diputat Sepulcre és del tot incoherent, més quan ha participat en els vetos a Compromís que han impedit poder debatre les últimes mesures impulsades pel bipartidisme i que clamen contra tot el defensat per la formació d’Albert Rivera”, ha afegit Penalva.

Al·legacions a les subvencions per a partits

Penalva ha presentat hui les al·legacions als pressupostos de 2016. En paral·lel al recurs interposat la passada setmana contra la dotació econòmica per als partits polítics aprovada pel bipartidisme (partida multiplicada per cinc fins als 518.000 euros anuals), la mesura persegueix anul·lar els comptes previstos pel PP per al 2016. Les al·legacions es basen en els defectes de forma dels pressupostos, que no van poder ser estudiats ni fiscalitzats amb temps per l’oposició i sense justificar-se la seua urgència.