Bota al contingut principal

Els senadors de Compromís Carles Mulet i Dolors Pérez han afirmat que no existeix cap motiu, excepte el polític, que impedisca a les candidatures de confluència fer un grup parlamentari propi, i han assegurat que“volem arribar fins al Tribunal Constitucional en cas de què la Mesa del Senat ens negue tal dret”.

Tal com a recordat Mulet, la intenció és registrar un grup de 12 senadors independent del grup de Podemos, on estarien els senadors de Compromís més les confluències i els senadors de Podemos del País Vasc.

“No som Podemos, si haguérem volgut ser Podemos ens haguérem presentat com ells”, “som coalicions totalment autònomes” ha volgut aclarir Mulet per a defensar que la Mesa de Senat no pot utilitzar cap article del reglament per negar la formació del grup. “Qualsevol argument contrari seria partidista” ha afegit el senador de Compromís, qui ha recordat que si s’ha permès que el PSOE preste senadors a ERC i DiL per a formar grup, no hauria d’haver problema en la formació del nou grup de confluències, ja que “si per a ells hi ha una excepció, doncs no entenem per què per a nosaltres no”

Per la seua part, la senadora Dolors Pérez ha recordat que també han hagut precedents de casos en els quals hi ha hagut dos grups amb senadors d’un mateix partit, com l’Entesa, en la qual es va integrar el PSC. “Si en aquest moment no existeix voluntat política, estem decidits a arribar al Constitucional”, ha insistit Pérez, després de reivindicar que totes les confluències tenen dret a tindre una visibilitat que el permeta defensar els interessos de la seua terra.