Anar directament a les notícies

Els diputats de Compromís registren una petició de grup propi al Congrés

Publicat el en General

Els quatre diputats de Compromís, Joan Baldovi, Ignasi Candela, Marta Sorlí i Enric Bataller, han signat la sol·licitud per a conformar un grup valencià al Congrés dels Diputats.

Joan Baldoví, portaveu del grup, ha manifestat que “nosaltres teníem un compromís electoral per conformar un grup parlamentari, i així ho hem defensat fins al final. Lamentablement, el PSOE, el PP i Cs han volgut furtar als valencians la possibilitat de tindre una veu, i davant d’això, els companys de Podem han decidit triar un altre camí.”

“Nosaltres hem volgut ser fidels a allò que vam signar al nostre protocol i presentar el grup parlamentari valencià, que era el que ens havien compromés davant del nostre electorat. A partir d’ací, es reuniran els òrgans de decisió de Compromís i decidiran que és el que farem quan, previsiblement, la Mesa denegue eixe grup parlamentari valencià.” ha afegit el diputat.

Baldoví ha volgut assenyalar que això no significa que Compromís trenque amb els companys de Podem, sinó que “aquest grup ha pres una decisió en dos camins”, i ha assegurat que ambdues formacions es trobaran “en aquesta legislatura que serà apassionant, i que permetrà a les persones la possibilitat de tindre un parlament que treballe a favor seu”.