Bota al contingut principal

L’Executiva de Compromís, reunida hui a València, ha ratificat per unanimitat l’acord pel qual els seus quatre diputats en el Congrés, triats en les passades eleccions generals, s’integraran en el Grup Mixt.

Així mateix s’ha ratificat que els dos senadors de Compromís formen un grup territorial valencià inclòs dins del grup parlamentari compartit que s’està configurant entre Podemos, En Comú i En Marea a la Cambra Alta. Igualment s’ha confirmat la intenció de presentar recurs davant la Mesa del Senat per la decisió d’invalidar injustament la petició primera de constituir un grup plurinacional propi de les confluències al Senat, a més de continuar el recurs fins el Tribunal Constitucional.

L’Executiva de Compromís ha aprovat remetre a la Mesa del Congrés l’escrit de subsanació a la formació de grups reiterant que la candidatura de Compromís-Podem-És el Moment compleix amb el requisits per a formar grup propi, però davant la seua injusta negativa els quatre diputats de Compromís, Joan Baldoví, Enric Bataller, Marta Sorlí i Ignasi Candela s’integraran al Grup Mixt.

Baldoví ha assenyalat que “encara que no s’ha pogut crear el grup valencià al Congrés per l’atropellament democràtic per part de la majoria de dretes de PP i C’s en la Mesa, els diputats de Compromís continuarem col·laborant amb la resta de diputats d’És el Moment que s’han integrat en el grup confederal de Podemos”.

Encara que estem al Grup Mixt els diputats de Compromís som fonamentals per a constituir una majoria d’esquerres al parlament espanyol i establirem una agenda d’interessos valencians en qualsevol negociació per a formar govern”, ha conclòs Baldoví.