Bota al contingut principal

Campello: “És indecent que mentres els i les nostres joves havien d’estudiar en barracons, se saquejara esta empresa amb sobrecostos i clientelisme”

La diputada de Compromís en Les Corts, Marian Campello, ha denunciat la xarxa clientelar i els sous desorbitats per a dirigents del Partit Popular en l’empresa pública CIEGSA. Des de la seua creació l’empresa va gastar 42,6 milions per una plantilla mitjana de 73 treballadors i sous que van arribar fins els 84.000 euros del gerent, Javier García Lliberós, marit de l’exconsellera del PP, Alicia de Miguel.

Segons Campello, “dins de la plantilla d’esta Conselleria paral·lela existien treballadors VIP clarament vinculats al Partit Popular. Crida l’atenció els nombrosos directius encarregats de relacions institucionals entre la conselleria i l’empresa pública, que entenem, haurien d’haver sigut fluïdes. Per llocs directius relacionats amb les relacions institucionals van desfilar càrrecs i dirigents del PP com María José López Sánchez, regidora del PP a Elx, Pablo Carreres Gargallo, candidat del PP a València i dirigent de Nuevas Generaciones qui va accedir a l’empresa pública en 2007 o Silvia Ortí Gallent, qui va ser candidata del PP al Congrés dels Diputats”.

La presència de dirigents del PP no es limitava a este departament. També van cobrar de CIEGSA l’ex-vicepresident de la Diputació de València entre 1995 i 1999, Juan Sanchis Torres, o Antonio Gil Monteagudo, candidat en les llistes del PP de Francisco Camps en les autonòmiques de 2011”.

Ens trobem davant d’un nou cas d’utilització indecent dels diners públics per part de governs del PP. Estos directius VIP vinculats al PP van contribuir als 1.000 milions de sobrecostos que ha detectat la Intervenció en CIEGSA. Diners que haurien d’haver anat a parar a escoles i instituts i que el PP va utilitzar per a impulsar la seua xarxa clientelar”, ha conclòs la diputada Marian Campello.