Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat en la visita que ha realitzat a diverses empreses de Biar que “la innovació tecnològica del teixit empresarial constitueix un requisit bàsic per a la supervivència i creixement de les nostres empreses i és un factor imprescindible per a generar riquesa i benestar”.

Climent ha subratllat que “l’aposta per la I+D+i és un aspecte clau de la conselleria d’Economia Sostenible” i ha anunciat per a enguany més de 20 milions d’euros per al foment de la innovació en les empreses del nostre territori, “amb els quals pretenem duplicar el nombre d’empreses beneficiàries en comparació de convocatòries anteriors”.

El Conseller ha insistit en “la necessitat de baixar a l’arena, de recórrer els nostres municipis i les nostres indústries, perquè només d’aquesta manera tindrem un contacte pròxim amb el nostre teixit productiu que ens permeta conèixer veritablement la seua realitat, les seues necessitats i problemes”.

Al llarg d’aquesta jornada, el conseller ha recorregut les instal·lacions de les empreses tèxtils Froca i Bitex, així com de la cooperativa San Cristóbal, totes elles situades a Biar. Gràcies a aquestes visites i les trobades amb els seus responsables, el conseller ha pogut conèixer d’a prop els seus processos productius i departaments, així com la seua situació, principals projectes i necessitats.

El titular d’Economia ha ressaltat l’esforç que realitzen aquestes empreses per a invertir de forma constant en recerca i desenvolupament i ha insistit que, des del departament que dirigeix “afavorirem al màxim que les empreses puguen desenvolupar la I+D+i, perquè, per a impulsar el creixement i la generació d’ocupació sostenible, és fonamental la innovació”.

“Tal com ens vam comprometre en el Pacte del Botànic, el nou model productiu que defensem i estem impulsant es basa en el coneixement, la investigación i el desenvolupament innovador”, ha explicat.

“Aquest compromís amb la inversió en la ciència, tecnologia i innovació”, ha continuat, “es tradueix en els pressupostoss per a enguany, que destinaran al suport de projectes de I+D+i empresarial un total de 20,42 milions d’euros”.

Aposta per la innovació

Així doncs, el Pla de I+D+i de la conselleria d’Economia Sostenible per a 2016 s’articula a través de l’IVACE i reforça la intensitat de les ajudes en funció de la grandària de les empreses i afavoreix la cooperació amb organismes de recerca i contractació de personal altament qualificat.

Una altra de les novetats en 2016 és que es recupera la fórmula de la subvenció a fons perdut reforçada amb una major labor de seguiment davant dels instruments financers que s’han vingut emprant en les convocatòries de 2014 i 2015.

A més, el Pla pretén maximitzar el temps d’execució i justificació dels projectes fins a un màxim de 18 mesos i d’optimitzar progressivament els temps d’avaluació dels projectes i de verificació i pagament de les ajudes.

Els eixos de les convocatòries d’ajudes de l’IVACE són les xicotetes i mitjanes empreses, la I+D en cooperació i individual, la innovació, accions en el marc del programa operatiu H2020, la cooperació entre agents del Sistema Valencià d’Innovació, la modernització de les PIME tradicionals, la sostenibilitat i les indústries 4.0.

Totes les convocatòries tindran, previsiblement, caràcter trianual; i en determinades convocatòries està previst obrir diversos terminis de sol·licitud en el mateix any, tot permetent així que més empreses puguen presentar projectes i beneficiar-se de les ajudes.