Bota al contingut principal

El diputat en el Congrés Ignaci Candela qualifica d’instrumentalització política la intenció de Cristobal Montoro, un ministre en funcions, de cobrar els interessos del préstec estatal mentre persistisca la infrafinanciación dels valencians

Compromís censura la intenció del ministre d’Haciencia, Cristobal Montoro, de voler cobrar interessos dels diners prestats pel Fons de Liquiditat Autonòmic que obririen un forat als pressupostos d’enguany de més de 246 millions. “És una vergonya que Montoro vulga cobrar interessos als valencians quan quatre dies abans de les eleccions es va plantar a València amb 1.500 milions com si fóren les estrenes de Nadal”, ha criticat el diputat per Alacant, Ignasi Candela, qui demanarà paralitzar la mesura.

“Exigim al ministre en funcions, Montoro, que paralitze el cobrament d’interessos del FLA. És una instrumentalització política d’un govern que ja ha acabat, d’una legislatura que ja ha acabat i que solament té com a objectiu atacar a un govern del canvi, al govern del Botànic”, ha considerat Candela.

Compromís qualifica de doble penalització la postura del Ministeri d’Hisenda de carregar als comptes valencians els interessos del préstec del FLA. Aquest nou greuge es suma a la situació d’infrafinançament patida per el País Valencià, que impedeix a la Generalitat afrontar les seues despeses diàries en condicions i complir amb un dèficit marcat per Madrid.

“Un possible govern de canvi que no tinga en compte la veu dels valencians i valencianes no serà acceptable. Estem ja cansats de no haver sigut escoltats històricament a Madrid i ja és hora de posar fi a aquest abús”, ha conclòs Candela.