Bota al contingut principal

“No es tracta de negociacions secretes, en els pròxims mesos continuarem treballant en Les Corts per un model de ràdio i televisió plural, de qualitat i en valencià i lliure de partidisme; un model contrari al que vàrem patir durant dècades”.

El portaveu del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que des de Compromís s’està treballant amb el conjunt de la societat civil –ex-treballadors, Unió de Periodistes, sector audiovisual, etc- per a definir “el millor model de ràdio i televisió públiques que mereixen els valencians i valencianes”.

Per a Ferri “este model es definirà en els treballs de la nova comissió parlamentària a Les Corts. Volem una ràdio i televisió pública plural, de qualitat, en valencià i lliure de partidisme, és a dir, contrari al model de manipulació i saqueig que vàrem patir durant dècades. Defensem que en estos nous mitjans públics s’haurà de comptar amb l’experiència dels qui han treballat en el sector i amb noves incorporacions, respectant els drets dels ex treballadors i els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que tot procés de contractació pública ha de contemplar, tot per oferir a la societat un servei de qualitat i capdavanter”.

“Per arribar a este nou model escoltarem, com hem fet sempre, a tot el món. Ahir mateix, a petició de l’extint comitè de RTVV, els diputats de Compromís Josep Nadal, Mónica Àlvaro i jo mateix vam mantindre en Les Corts una reunió amb els representants dels ex treballadors per escoltar les seues propostes sobre la nova radiotelevisió pública. No és tracta, per tant, de cap negociació secreta sobre la reobertura de l’ens públic, ja que és una qüestió que ha sigut encomanada a la nova Comissió de RTVV i de l’Espai Audiovisual de Les Corts. De fet, el pròxim 8 de febrer està convocada la primera sessió on aprovarem un pla de treball per a redactar la nova llei, amb la participació de la ciutadania i continuarem la nostra tasca amb llums i taquígrafs per aconseguir recuperar el servei de ràdio i televisió públics”.

“Des de Compromís volem reiterar la nostra aposta per què els valencians comptem el més prompte possible amb una radiotelevisió pública, plural i en valencià. Són Les Corts a qui pertoca la tasca d’establir les línies per a recuperar el servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic i de titularitat de la Generalitat i en eixe marc estem treballant”, ha conclòs Ferri.