Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís, ha registrat hui en Les Corts, una petició de creació d’una comissió d’investigació sobre els cas Taula. Segons ha assenyalat el síndic de Compromís, Fran Ferri, “després de la macroredada d’ahir contra este cas de corrupció del Partit Popular hem pogut comprovar com l’entramat anava molt més enllà d’Alfonso Rus i la Diputació de València i toca de ple empreses públiques de la Generalitat com Ciegsa o Vaersa, a empresaris propers al poder, a ex diputats populars en Les Corts i a ex membres del Consell”.

“Així que creiem necessari –ha afegit Ferri- que en el parlament valencià es cree una comissió especial d’investigació sobre la contractació de la Generalitat amb la trama investigada en el marc de l’Operació Taula per delimitar les responsabilitats polítiques –incloent un presumpte finançament il·legal-, investigar el funcionament dels mecanismes de control intern en estes contractacions i aclarir el possible sobrecost per a les arques públiques de les mateixes”.

Segons ha assenyalat el síndic de Compromís “esperem que la senyora Bonig i el grup popular en Les Corts mostren el seu suport a la creació d’esta comissió d’investigació i comencen a desmarcar-se d’una vegada per totes de la corrupció sistèmica en el seu partit”.

“L’actitud fins ara de la Presidenta del PP en la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, a l’hora d’abordar la corrupció en el seu partit està sent deplorable, s’amaga per a no donar explicacions públiques i, com els seus antecessors en els càrrec, espera que la feina contra els corruptes li la faça la justícia. Així fins que no detenen o imputen algú Bonig no meneja un dit contra ells. En maig de l’any passat esclatà este cas de corrupció i en tot eixe temps el PP no actuà contra ningú que no fora assenyalat per la justícia, no realitzà cap tasca interna de depuració de responsabilitats. Així, ara, després de les noves detencions i imputacions en veuen en l’obligació d’obrir expedients per realitzar expulsions del partit, quan han tingut mesos per a fer-ho”.

“A què espera Bonig per demanar responsabilitats i actuar contra Rita Barberà? —Ha inquirit Ferri—. Tot apunta a Barberà, ha caigut el seu cercle de confiança i la justícia no ha actuat contra ella encara per un tema d’aforament. Però la responsabilitat de l’ex alcaldessa de València en este cas és evident, per tant, per a tindre un mínim de credibilitat de què volen fer alguna cosa contra la corrupció els actuals dirigents del PP haurien de depurar les responsabilitats de Barberá. No ho faran, perquè la realitat és que Bonig segueix emparant la corrupció i només actua sota la màxima de què només si et pilla la justícia el partit et deixa caure”.