Bota al contingut principal

L’Eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha registrat amb caràcter prioritari tres preguntes en la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu amb l’objectiu que siga investigat l’ara Eurodiputat i exministre Miguel Arias Cañete, presumptament implicat en la causa d’Acuamed, pel presumptes sobrecostos en la construcció de la dessaladora d’Almassora, tal com han destapat la Cadena SER en les últimes hores.

A través de la pregunta parlamentària, la coalició demana que s’aclarisca el següent:
Quines mesures prendrà la CE si es confirma la implicació de Miguel Arias Cañete en aquesta causa?
Atès que el comissari està implicat en un altre possible conflicte d’interessos, pensa la CE requerir la seua compareixença davant el PE?
En la mesura que Acuamed ha rebut fons europeus, creu la CE que l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau ha d’iniciar una recerca?

“Una vegada més assistim a un escàndol de sobrecostos i diners per sota de la taula en el Partit Popular i en la persona d’Arias Cañete. En aquest cas per la seua mediació en el projecte, del que era coneixedor, perquè la Comissió Europea donara el seu vistiplau. Per açò hem sol·licitat que des de Brussel·les s’òbriga una recerca, perquè si es demostra la seua implicació, haja de pagar per açò”, explica l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià.

De fet, la Comissió Europea ja ha demanat explicacions al Govern estatal per la recerca oberta per l’Audiència Nacional contra l’empresa pública Acuamed, a més d’haver bloquejat les subvencions als seus projectes. Acuamed és beneficiari de fons europeus i ha sigut recolzat tant pel Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (Feder) i pel Fons de Cohesió per a dur a terme treballs en l’àmbit de l’aigua en la conca de mar Mediterrani per al període 2007-2013, per la qual cosa podria existir la possibilitat d’obrir una recerca per part de l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF).