Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Justícia en les Corts, Paco García Latorre, ha manifestat que “seguint el full de ruta establert pel Govern del Botànic, estem complint amb la Justícia i amb els seus professionals. Parlem que la Conselleria de Governació i Justícia ja ha publicat l’ordre amb la pujada dels honoraris del torn d’ofici, la qual cosa significa que la justícia gratuïta al nostre territori té un increment del 20,4% al pressupost autonòmic de 2016”.

Segons Garcia Latorre, “amb aquest augment es posa en valor la tasca dels advocats i procuradors del torn d’ofici i s’inicia la reparació del greuge que patiren estos professionals amb les fortes retallades del PP de 2012. Un menyspreu dels anteriors governants que va posar al torn d’ofici valencià a la cua respecte del de la resta de l’Estat espanyol”.

“Ara, la Conselleria de Governació posa negre sobre blanc, amb la publicació de l’ordre, el seu compromís de donar un servei d’assistència jurídica gratuïta de qualitat, amb més recursos econòmics per als lletrats que hi treballen. Serveis com assistències en guàrdies, juís ràpids, procediments penals abreviats o procediments civils de família es recuperen a poc a poc de les retallades patides”.

“Amb l’objectiu del Govern del Botànic de rescatar persones i garantir els drets de tots per damunt dels interessos d’un pocs, la pujada dels honoraris del torn d’ofici és un reconeixement a la tasca i l’esforç dels professionals de la Justícia que han treballat, i treballen, per fer de la justícia gratuïta un servei públic essencial que fa real el dret fonamental de la tutela judicial efectiva”, ha conclòs Paco Garcia Latorre.