Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts, Josep Nadal, ha manifestat que “amb l’aprovació per unanimitat de la Proposició No de Llei (PNL) del nostre grup, instant al Consell que trasllade a la concessionària de la sanitat a la Marina Alta, Marina Salut, l’obligatorietat d’introduir en el pla d’inversions la construcció del nou centre de salut de Pedreguer, aconseguim l’objectiu que aquesta empresa complisca finalment el compromís adquirit de fer realitat aquest equipament tan necessari per al municipi de Pedreguer”.

Segons Nadal, “aquest nou centre de salut és una reivindicació del poble de Pedreguer que comença l’any 2000 davant les carències i deficiències que presentava i presenta l’actual, que data dels 80. El 2006 es va acordar la cessió gratuïta a la Generalitat d’una parcel·la destinada a aquest equipament, i al novembre de 2008 la Conselleria informava l’Ajuntament que la construcció del nou centre de salut passava a correspondre a l’empresa concessionària de la sanitat a la comarca, Marina Salut”.

“Des d’aleshores, i malgrat les gestions realitzades per l’Ajuntament davant de Marina Salut i la Conselleria de Sanitat, la construcció d’aquest equipament continuava pendent. Recentment, en les diferents reunions mantingudes durant l’any 2015 entre el nou equip responsable de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Marina Salut i l’Ajuntament de Pedreguer, la Conselleria ha remarcat que és a l’empresa concessionària a qui correspon assumir l’obra. Al seu torn, Marina Salut ha assenyalat que està disposada a assumir la construcció del nou centre de salut prèvia autorització de la Generalitat. I és en aquest context que s’emmarca la PNL aprovada”.

“El responsable de tota aquesta odissea que està vivint el poble de Pedreguer és el Partit Popular i la seua decisió catastròfica de privatitzar la gestió de la sanitat a la Marina Alta. Tots els habitants de la comarca estan pagant en les seues carns el mercadeig amb la salut que va fer el PP i els seus «amics» de l’empresa concessionària, que no han tingut escrúpols en incomplir els seus compromisos per tal d’incrementar els seus beneficis econòmics, a costa de la qualitat de l’atenció sanitària a les persones”, ha afegit.

“Ara, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha d’obligar Marina Salut a introduir en el seu pla d’inversions el projecte del nou centre de salut de Pedreguer. Esperem que el poble de Pedreguer tinga prompte el centre que li correspon ateses les importants deficiències de l’actual (difícil accés d’ambulàncies, manca d’ascensor, amplària insuficient de les portes, manca d’espais, etc.), testimoniades en l’informe d’inspecció realitzat per tècnics de la Conselleria en octubre. I esperem que aquest i altres incompliments reiterats de les obligacions de Marina Salut siguen utilitzats legalment per la Conselleria per emprendre la reversió de la sanitat de la Marina Alta cap a una gestió totalment pública”, ha conclòs Josep Nadal.