Bota al contingut principal

La diputada del grup parlamentari Compromís, Maria Josep Ortega, ha avançat hui que la proposta de treball del seu grup per a la comissió parlamentària que ha d’elaborar la nova llei Reguladora dels serveis de radiodifusió i televisió de la Generalitat Valenciana i que es reunirà per primera vegada el pròxim 8 de febrer inclourà la compareixença d’una experta en igualtat.

Segons ha assegurat Ortega “considerem fonamental per a la creació de la futura radio televisió pública que es contemple la perspectiva de gènere per tal de no caure en errors passats i així contribuir decididament des del mitjà de comunicació públic de les valencianes i els valencians, en la construcció d’una societat més igualitària i allunyada de rols falsos, sexistes i discriminatoris. En eixe sentit des de Compromís proposarem com a compareixença en la comissió d’una experta en igualtat de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I”.

Per a Ortega “és innegable que els mitjans de comunicació afecten de manera transcendent a la imatge que ens construïm del món i que a gran escala genera un imaginari col·lectiu que acaba afectant el comportament i la distribució de rols entre hòmens i dones. Els mitjans de comunicació reprodueixen estereotips, però també creen models femenins i masculins, i influeixen decisivament en el que la societat considera un comportament adient pel fet de ser  dona o home”.

“No han contribuït a eliminar esta situació la programació que hem patit en la Radiotelevisió Valenciana ni els casos d’assetjament laboral i sexual pels quals va ser condemnat l’ex cap de personal de RTVV Vicente Sanz i que han avergonyit a la ciutadania”.

Segons la diputada de Compromís “la situació de desigualtat generalitzada en què es troben moltes dones en l’àmbit laboral ens obliguen a adoptar mesures de prevenció d’abusos i coercitives, per assolir la plena igualtat entre hòmens i dones amb la finalitat d’eradicar qualsevol brot d’abús masclista, per minúscul que siga, en tots els àmbits de la nostra societat i sobretot en l’àmbit del servei públic, en la mesura que aquest ha de servir també d’exemple a la resta d’organitzacions de la societat. Per això anem a introduir la perspectiva de gènere en la comissió parlamentària per a la nova RTVV”.