Bota al contingut principal

Joan Ribó, portaveu del col•lectiu de Compromís a la ciutat de València, s’ha mostrat molt contundent a l’assegurar que “els indicis de delicte en el pagament de 300.000 euros en dinars i hotels sense justificar de la senyora Barberá denunciats per Compromís en 2015 són un fet molt greu i suposen un nou front judicial que haurà d’afrontar”.

Ribó ha assegurat que el Partit Popular “diu una cosa i després, quan han passat uns dies, fa totalment la contrària. Davant del missatge de tolerància zero contra la corrupció que el PP ha intentat llançar en els últims dies, el partit conservador ha tornat este dimarts a fer un pas en sentit contrari blindant l’aforament de Barberá al Senat”.

Ribó ha insistit en la idea que “Barberá ha de deixar l’acta en la cambra alta” i ha demanat al PP que “actue en este assumpte per respecte a les condicions democràtiques i perquè Barberá puga ser inculpada per tots els casos d’irregularitats que apunten directament a la seua persona”.

Joan Ribó ha dit que “Isabel Bonig, presidenta del PPCV, ja ha quedat inhabilitada per a regenerar al PP després que Óscar Clavell, una persona de la seua òrbita, ja estiga processat per presumpta prevaricació, frau i malversació a la Vall d’Uixó”.

El portaveu de Compromís a la ciutat de València també ha exigit a Rajoy que “s’ho faça mirar perquè el tema és molt escandalós” i li ha exigit “que complisca el que va dir que farien i que deixen d’enganyar a la ciutadania prometent una cosa i fent la contrària d’amagades”, en referència al doble blindatge amb què han blindat a Barberá al Senat.

Ribó ha recordat que va ser Compromís qui va fer la denuncia a la fiscalia de “Ritaleaks” per la qual ara el fiscal demanarà la imputació de Barberá. Concretament es van denunciar uns gastos a tot luxe de la senyora Barberá carregats a l’erari públic d’un total de 278.000 que després han pujat fins als 300.000 euros. Per exemple, els més de 5.953 euros en menjar i begudes exclusives: 268 euros per 36 botelles de Martini Blanc; 179 per 24 botelles de Martini Roig; 561 euros per 72 botelles de Marquès de Càceres, 730 euros en 50 llaunes de berberetxos d’una sèrie limitada i 337 en clòtxines.

Ribó ha assegurat que: “Des de Compromís, de la mateixa manera que vam denunciar al llarg de la legislatura passada diferents irregularitats comeses per la senyora Barberá liderant la lluita contra la corrupció , ara, des del govern, estem liderant la lluita per  la transparència i la bona gestió”.

Així, Ribó ha posat com a exemple mesures que ja s’han posat en marxa en la web de l’Ajuntament de València com les de publicar els gastos realitzats per l’alcalde i els regals que s’han rebut en Alcaldia, així com també la informació sobre l’ús de vehicles de titularitat municipal per a desplaçaments oficials.

Finalment, Ribó ha posat de manifest una altra mesura de transparència aprovada recentment en l’Ajuntament de València, com ha sigut la de  treure a concurs públic amb lliure concurrència un contracte per a la gestió de compra de bitllets de transport i reserva d’estades per als desplaçaments que hagen de realitzar els membres dels òrgans de govern i el personal eventual en el desenvolupament de les activitats pròpies de l’administració local “per a evitar, precisament, escàndols com les reserves de suites amb un cost de 700 euros per a viatges personals de senyora Barberá que vam pagar tots els valencians i valencianes i que vam denunciar en el cas Ritaleaks”.