Bota al contingut principal

El diputat autonòmic de Compromís responsable de l’àrea de Turisme en el grup parlamentari de les Corts, Víctor Garcia, ha proposat davant la cambra autonòmica la posada en marxa d’oficines de turisme itinerant que promocionen en els principals focus turístics de costa dels atractius del interior.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que compta ja amb el vistiplau de la Comissió d’Indústria de les Corts pretén “captar turistes de les principals destinacions costaneres del País Valencià i dirigir-los cap a les comarques d’interior amb l’objectiu de posicionar l’oferta d’interior en els mercats emissors, especialment els internacionals”. Es tracta, segons Garcia, “de captar en proximitat potencials visitants d’interior perquè coneguin l’àmplia oferta natural, patrimonial, gastronòmica, esportiva, d’aventura i cultural de les comarques d’interior”.

Garcia considera que aquesta proposta reforça l’aposta del Consell pel turisme d’interior, com constata l’anunci que la Fàbrica Giner de Morella constarà amb el primer Centre de Turisme d’Interior del País Valencià. “Perquè la funció d’aquest i altres possibles centres de turisme d’interior siguin més eficaços cal potenciar els fluxos de turisme des de la costa, que segueix sent el principal reclam, cap a l’interior, que és el segment turístic amb major potencial de creixement”, ha afegit Garcia.

COL·LABORACIÓ PÚBLIC-PRIVADA AMB EL SUPORT DE LES AGÈNCIES LOCALS (DMC)

Per al també alcalde de l’Alcora explica que “per posar en marxa aquests centres itinerants s’aposta per la col·laboració públic privada, perquè així els centres turístics públics siguin sensibles a les necessitats concretes del sector turístic d’interior”. Per això, la iniciativa inclou la col·laboració entre l’Agència Valenciana de Turisme, els Patronats Provincials de Turisme i les Destination Management Companies (DMC) -les agències locals de serveis turístics- que operen al nostre territori i tenen ampli coneixement i experiència sobre les condicions , els serveis i els recursos turístics de cada àrea turística.

L’aposta per reforçar el turisme d’interior que ha dut a terme Compromís a les Corts Valencianes s’emmarca també en l’estratègia duta a terme per Compromís en els patronats provincials, on s’ha instat a reforçar el paper dels actius d’interior en els plans estratègics de turisme dissenyats per les corporacions provincials.