Bota al contingut principal

La diputada del grup parlamentari Compromís, Belén Bachero, ha tingut accés, a través d’una petició de documentació a Les Corts, a la relació de despeses de caixa fixa de la Direcció General d’Innovació Educativa, Ordenació i Política Lingüística entre els anys 2012 i 2015.

 Després de revisar la documentació, la diputada de Compromís ha pogut comprovar com l’aleshores Directora General d’Innovació Educativa del govern del PP, Beatriz Gascó, utilitzà la caixa fixa de manera irregular.

“Entre estes irregularitats –ha explicat Bachero- destaca la subvenció encoberta a través de pagaments per caixa fixa a la Fira Educare, un encontre organitzat del 28 de febrer al 2 de març de 2015 en l’Àgora de la Ciutat de Les Arts i Les Ciències de València per una empresa privada, que se centrà bàsicament en promocionar centres educatius privats. La Directora General d’Innovació Educativa fraccionà en un total de 18 pagaments diferents de caixa fixa els 12.702 euros amb què el seu departament finançà este encontre d’educació privada, botant-se la normativa que regula l’ús d’este tipus de despesa extraordinària de l’administració”.

Per a Bachero “Gascó, actual portaveu d’educació del PP en Les Corts, ha d’explicar públicament per quin motiu no utilitzà les vies establertes legalment per a atorgar ajudes i subvencions públiques i usà un procediment irregular, el de pagaments a través de caixa fixa, que a més era absolutament opac en l’època del PP i que només després d’una sentència del TSJCV per una demanda de Compromís, començà a fer-se públic per obligació legal”.

“Continuem des del grup parlamentari Compromís contribuint a l’auditoria ciutadana a la gestió del PP que els votants ens encomanaren el 24 de maig de l’any passat. Una tasca que està revelant l’absolut descontrol i menyspreu a la legalitat amb què el govern del PP usaba els diners públics”, ha conclòs Bachero.