Bota al contingut principal

En 2016 IVACE Innovació incrementa en un milió i mig el pressupost per als centres tecnològics.

IVACE Innovació va a intensificar els controls d’execució dels projectes dels instituts tecnològics amb un seguiment més continuat i exhaustiu.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’IVACE Innovació, ha pagat als Instituts tecnològics des de juliol de 2015, un total de 26 milions d’euros corresponents a projectes de les convocatòries de 2013 i 2014.

La Conselleria que dirigeix Rafa Climent prioritza el pagament del deute que prové de l’anterior Administració i compleix amb el Compromís de promocionar la Innovació i els instituts que la treballen.

Amb aquest pagament el deute que IVACE – Innovació ve arrossegant amb la Xarxa d’Instituts Tecnològics del País Valencià s’ha reduït en un 72%.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, ha destacat “la voluntat de la Conselleria de seguir treballant per a regularitzar els pagaments i per a donar als instituts tecnològics el protagonisme que mereixen en el nou model industrial”.

En aquest sentit, Climent ha assenyalat que els 12 instituts tecnològics valencians “constitueixen una infraestructura fonamental de suport a la I+D+i empresarial que facilita, especialment a aquelles empreses de xicotetes i mitges dimensions, la resolució de determinades febleses”.

Aquests centres ofereixen els seus serveis a més de 10.000 empreses valencianes i en 2014 van desenvolupar prop de 650 projectes de recerca tecnològica.

En 2014, els Instituts Tecnològics valencians han treballat per a 10.564 empreses clients, per a les quals han desenvolupat 739 projectes de I+D+i dels quals més de 53% són projectes privats amb empreses i entitats.

En total, els Instituts tecnològics han generat en 2014 ingressos per valor de 83,2 milions d’euros, dels quals pràcticament el 60% ha provingut de facturació a empreses i entitats i un 4% de fons públics. En la Xarxa treballen 1.129 persones, de les quals el 72% és personal investigador.

La capacitat investigadora d’aquests centres queda també acreditada per les 119 patents vigents en la actualitat i de les quals són titulars els instituts.