Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congres, Ignasi Candela, ha advertit que els bancs estan aplicant noves clàusules abusives sobre les hipoteques, ja que “encara que l’Euribor ha entrat en terreny negatiu, la banca vol impedir que les hipoteques baixen”. Candela ha exigit al Banc d’Espanya que actue per a frenar aquestes clàusules.

Candela ha explicat que amb les ‘clàusulas zero’ “els bancs sempre guanyen”, ja que “volen rebre tots els beneficis quan les polítiques monetàries del BCE els són favorables, però no accepten les pèrdues quan les polítiques monetàries afavoreixen als consumidors”.

El diputat de Compromís considera que “aquesta discriminació dels hipotecats pel que fa als bancs ha d’acabar perquè les regles del joc siguen les mateixes per a tots”. “No s’entén que després dels rescats bancaris amb diners públics, ara mateix no vulguen traslladar els efectes de la baixada de tipus d’interès als prestataris”.

D’altra banda, Candela, ha assegurat que les polítiques monetàries que està duent a terme el BCE “no estan tenint cap efecte positiu per a eixir de la crisi econòmica”, perquè “encara que les injeccions de diners al sistema bancari, han resultat en una baixada de l’Euribor que no es vol traslladar als prestataris, estan alimentat bambolles en els mercats de capitals que tard o d’hora esclataran”.