Bota al contingut principal

El Síndic del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, s’ha referit al requeriment enviat pel jutjat d’Instrucció 18 de València a la Mesa del Senat preguntant per l’aforament de la senadora del Partit Popular, Rita Barberà. Segons ha assenyalat Ferri “a ningú escapa que esta acció és el pas previ per a la imputació d’una persona aforada, veiem com la justícia avança cap a una evidència que tant Barberà com el PP han tractat d’obviar i és la responsabilitat de l’ex alcaldessa de València en el cas de corrupció destapat en l’operació Taula”.

“Des de Compromís exigim, una vegada més, la dimissió de Rita Barberá com a Senadora de designació territorial, també demanem a Isabel Bonig, Presidenta del PPCV, que com va ser el seu grup a Les Corts qui proposà a Barberá com a Senadora que li demanen formalment la renúncia a la seua acta. Considerem que el President del PP Mariano Rajoy també hauria d’exigir responsabilitats a Barberá i demanar-li la dimissió”.

Per a Ferri “amb pràcticament tot el PP de la Ciutat de València imputat pel cas Taula era evident que el mateix camí anava a recórrer la màxima responsable d’eixe col·lectiu local, així que tant l’actitud de Isabel Bonig i el PPCV, com la de Mariano Rajoy i el PP estatal, posant-se de perfil només s’entenen per la por que tenen a què Barberá s’enfade amb ells i acabe contant tot el que sap sobre la corrupció en el seu partit”.