Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts, Paco García Latorre, ha manifestat la seua satisfacció “per haver aconseguit hui que a la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local s’haja aprovat el dictàmen per a la modificació de la Llei de Policies Locals. Una fita que significa que la limitació d’edat ja no serà un impediment per accedir a la categoria d’agent de policia”.

Segons García, “amb l’eliminació de la limitació d’edat es dóna resposta a milers d’opositors i funcionaris interins que estan preparant-se o prestant els seus serveis a la Policia Local. Ara tots tindran obertes, de nou, les oportunitats per poder presentar-se i accedir als llocs de treball que es convoquen”.

“Era una incongruència -ha afirmat García- que, si els aspirants complien els requisits psicofísics per al lloc de treball, independentment de l’edat, es limitara arbitràriament als 35 anys, una edat que coartava l’accés a moltes persones que ja l’havien superat. Una situació que el Tribunal de Justícia Europeu ha reconegut argumentant que «res demostra que les capacitats físiques específiques requerides per exercir aquesta professió estiguen necessàriament vinculades a un grup d’edat determinat i no puguen donar-se en persones que hagen superat determinada edat»”.

“D’altra banda, a més a més, també s’elimina de la Llei l’accés de militars a la Policia Local que va imposar el PP a la fi de l’anterior legislatura. Així, amb estes mesures considerem que es dóna resposta a la indignació sindical que va suposar el greuge comparatiu d’afavorir l’accés al Cos de Policia Local dels professionals de tropa i marineria amb més de cinc anys de servei. Un fet que trencava el principi d’igualtat a l’hora de fer oposicions, i incorporava a uns professionals la formació dels quals no té a veure amb el servei de seguretat ciutadana”, ha conclòs Paco García Latorre.