Bota al contingut principal

Els diputats de Compromís al Congrés han presentat una Proposició No de Llei per a demanar la retirada dels recursos presentats pel govern central davant el Tribunal Constitucional contra les lleis valencianes de Règim Econòmic Matrimonial Valencià, la llei de Custòdia Compartida i la d’Unions de Fet.

Tal com senyala el diputat de Compromís, Enric Bataller, “la possible anul·lació per part del Constitucional d’aquestes lleis suposarien no avalar el Dret Civil valencià i establir que les Corts Valencianes no estan capacitades per a legislar en el futur sobre estes matèries”. A més, el diputat ha assegurat que “no retirar els recursos d’inconstitucionalitat contra aquestes normes suposaria una mesura discriminatòria respecte a altres territoris on l’exercici d’aquesta competència autonòmica s’exerceix de forma pacífica”

Bataller ha recordat que “el dret civil és el dret més proper als ciutadans, i per tant ha de ser dictat des de la major proximitat a la societat mitjançant la intervenció dels parlaments”. “És precisament aquesta branca del dret la que ofereix una resposta àgil moderna i pròpia als problemes dels ciutadans”.