Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en les Corts, Belén Bachero, ha presentat una bateria de preguntes al Consell perquè detalle les conseqüències de la sentència sobre el PAI de 18 milions de metres quadrats, el futur del projecte i què es farà amb els 800.000 metres quadrats cedits per a un parc d’oci fantasma.

Bachero ha recordat també que només els regidors de Compromís es van oposar a un PAI que “sols ha servit per augmentar l’IBI de manera exponencial a centenars de veïns de Cabanes i Orpesa”

“La sentència que tomba el recurs presentat per Construcciones Castellón 2000 -Marina d’Or- i per Generalitat Valenciana de l’anterior etapa amenaça a convertir el major programa d’actuació integrada (PAI) de la història del País Valencià en la major pífia urbanística de la història “. Així ho ha manifestat la responsable d’Obres Públiques, Urbanisme i Territori del grup parlamentari Compromís a les Corts, Belén Bachero qui ha subratllat que “la improvisació i la manca de planificació urbanística té uns responsables clars: l’antic Consell”.

Davant els nombrosos interrogants que aquesta sentència planteja respecte el futur del PAI –i a les conseqüències econòmiques que es derivaríen-, la diputada de Compromís ha presentat d’urgència una bateria de preguntes perquè la Conselleria d’Habitatge detalle “en què consistirà l’adaptació del PAI de 18 milions de metres quadrats a la normativa vigent i si això suposarà la paralització definitiva del projecte, tant pel que fa al municipi de Cabanes com el d’Orpesa”, ha afegit.

Bachero ha afirmat que “la sentència constata un doble fracàs en el model econòmic que va impulsar el PP per Castelló. Un primer fracàs perquè la crisi ha demostrat la fragilitat de basar-ho tot en el totxo i en la depredació del territori; i un segon fracàs perquè el PP va ser incapaç de fer realitat el seu model fallit: va fiar el desenvolupament econòmic de la província a un aeroport que va arribar tard i malament per la seua incapacitat; a uns projectes de golf que s’han quedat en maquetes i a unes grans infraestructures com l’AVE que tampoc han arribat encara i que van relegar actuacions prioritàries com els Rodalia”.

La diputada de Compromís ha recordat a més que a les incògnites generades per les conseqüències de la sentència també s’uneixen altres interrogants fruit de la nefasta planificació del PP. “En el seu moment es van cedir 800.000 metres quadrats per crear un parc d’oci, es va signar un conveni de cessió i es va crear una societat per fer realitat el projecte. Davant l’evidència que el parc d’oci no es farà realitat es va anul·lar la societat, però el PP va deixar la Generalitat sense aclarir el futur dels 800.000 metres quadrats”. Per aquest motiu, entre la bateria de preguntes s’inclou també una sol·licitud al Consell perquè aclarisca quin serà el futur dels 800.000 metres quadrats destinats al parc d’oci.