Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en les Corts, Mª Josep Ortega, ha presentat una proposició no de llei (PNL) perquè el parlament valencià inste al Consell a modificar la Llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana i garantir “que el requisit lingüístic siga la ferramenta per a resoldre la desigualtat entre les persones donada la situació en que es troben les dues llengües oficials al nostre territori”.

Segons Ortega, “ja en el 2016, sense pors, sense prejudicis, hem d’avançar clarament per una igualtat lingüística real i harmonitzar, de veritat, la situació en que les dues llengües oficials estan convivint ací, a les nostres terres. I, sobre tot, reconduir la situació de desavantatge en la que es troba el valencià. Per això presentem aquesta PNL, per a modificar aquesta llei i garantir els drets i la igualtat de la ciutadania mitjançant les dues llengües oficials”.

“Fa 33 anys les Corts Valencianes aprovaren la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), amb la qual es pretenia superar la relació de desigualtat que hi havia entre les dues llengües oficials al nostre País, a més d’impulsar l’ús del valencià en tots els camps de la nostra societat, i especialment, en l’Administració com a vehicle de recuperació. Una llei que ara, amb el Govern del Botànic, recupera la seua aposta per arribar als àmbits on convé avançar o reconduir els passos fets fins ara com en l’educació universitària; en el dret de la societat i alhora deure dels empleats públics a conèixer la nostra llengua o dignificar el valencià, entre d’altres exemples”, ha afegit.

“Les males polítiques que els darrers governs valencians han aplicat pel que fa als drets lingüístics, han avançat en sentit contrari cap on han avançat la resta de les societats que s’han incorporat a sistemes democràtics i que han treballat decididament en la reversió d’una situació que històricament ha estat manifestament enfocada a l’eradicació de la llengua pròpia”.

“Així, i per tal de resoldre que encara som l’única comunitat autònoma amb llengua pròpia que no ha estès l’exigència de perfils lingüístics en les convocatòries per a l’accés a la funció pública, considerem que aquesta PNL és una oportunitat per a instaurar la igualtat de tota la ciutadania davant les dos llengües oficials que tenim al nostre País”, ha conclòs la diputada autonòmica i alcaldessa de Carlet, Mª Josep Ortega.