Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha duplicat el pressupost destinat en 2016 al foment del cooperativisme i de l’economia social. Així, Economia invertirà enguany un total de 5,5 milions d’euros, que representen 2,9 milions més que en l’exercici anterior en el qual es van destinar 2,6 milions.

En concret, 3.147.000 euros provenen del Programa Pressupostari de la Generalitat denominat “Promoció d’Emprenedors, Cooperativisme i Economia Social”. Aquesta xifra representa un augment de 510.000 euros respecte del mateix programa en 2015. Aquest Programa inclou una nova línia d’ajudes dirigida a afavorir la constitució de noves empreses d’economia social dotada amb un total de 200.000 euros.

Complementàriament s’han destinat 2,4 milions d’euros per a la creació d’un instrument financer que serà gestionat pel IVF per a finançar a empreses existents que tinguen projectes de creixement i que demostren la generació de rendibilitat financer-social o soci-financera i que s’emmarquen en el Programa Pressupostari 615.10 “Planificació i Previsió Econòmica” de la Direcció general d’Economia, Empreniment i Cooperativisme.

El director general d’Economia, Empreniment i Cooperativisme, Paco Álvarez, ha destacat que aquestes dades “posen de manifest l’important esforç inversor que està realitzant el Consell per a impulsar tant a les empreses cooperatives de la Comunitat com a la resta d’empreses integrades en l’economia social”.

“Per a la Conselleria- ha explicat- el foment del cooperativisme i l’economia social se situa com un dels seus vectors preferents en l’esforç per basar el nostre model econòmic en l’activitat productiva, real i sostenible”.

Per açò ha insistit en la importància de potenciar el cooperativisme i el paper del Consell Valencià del Cooperativisme, “també impulsarem i recolzarem la creació d’empreses cooperatives i societats laborals i afavorirem els mecanismes de cooperació i la integració entre elles”.