Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mireia Mollà, s’ha referit hui a les informacions referents al Cas Taula conegudes hui segons les quals esta trama corrupta adjudicà a través de CIEGSA contractes per valor de 85 milions d’euros a BM3, empresa constructora vinculada a Sergio Blasco, ex gerent de l’Hospital General de València i nebot de l’ex conseller del PP empresonat Rafael Blasco.

Mollà considera “molt significatiu” que una empresa que ha rebut un “importantíssim volum d’adjudicacions públiques de la Generalitat” estiga vinculada als negocis internacionals de Sergio Blasco.

“Sobre estes adjudicacions cal destacar també la trajectòria de Carlos Roqués, director tècnic de CIEGSA fins 2008 quan fitxà per BM3. És un escàndol que l’aleshores director tècnic de CIEGSA, en tan soles un mes, passara a treballar a la direcció d’una empresa a la qual havien adjudicat desenes i desenes de milions d’euros”, denúncia la portaveu adjunta de Compromís qui preveu que la seua formació demanarà la compareixença de Carlos Roqués en la Comissió d’investigació sobre el Cas Taula, ja que la trajectòria de l’ex director tècnic de CIEGSA resulta molt inquietant i vincula vàries trames de corrupció extremadament greus”.

Mollà ha criticat també els “escandalosos sobrecostos” dels projectes adjudicats a la mercantil BM3, que “malauradament van ser la tònica habitual en CIEGSA”. També ha recordat que la investigació judicial del Cas Taula considera que els sobrecostos i el cobrament de comissions van ser “sistemàtics”, la qual cosa demostra que els governs autonòmics del PP “van convertir CIEGSA en una “autèntica màquina de produir diners negres”, part dels quals, presumptament, es destinaven a l finançament il·legal del PP.

“El PP i els seus empresaris de capçalera van convertir la construcció dels col·legis públics, el futur dels nostres fills i filles, en un negoci rodó. L’educació pública era una eina més en la gran empresa criminal que el Partit Popular va instaurar al País Valencià”, postil·la Mollà, qui recorda que, de moment, “dos antics consellers han acabat entre reixes”. “Veurem si altres consellers i dirigents del PP acabaran fent companyia a Rafael Blasco al patí de la presó de Picassent”, sentencia la portaveu adjunta de Compromís.