Bota al contingut principal

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha denunciat la desaparició de factures a nom de Televisió Valenciana, SA, per un import de 344.307 euros que van ser abonades el passat 24 de juny, just un dia abans de la presa de possessió de Ximo Puig com a president de la Generalitat.

Així, ha mostrat la seua desconfiança pel fet que aquestes factures, a pesar d’haver sigut pagades just abans de l’entrada del nou Consell, “no apareixen i no sabem a què corresponen; no han sigut presentades en els controls corresponents encara que s’han demanat de forma reiterada, una mala pràctica de què pensem que poden haver-n’hi molts altres exemples”.

En esta línia, Oltra s’ha referit a exercici de transparència que està permetent el Registre Únic de Factures (RUF) de la Generalitat, “una eina creada per a evitar que hi haja factures en els calaixos i que aquestes afloren”.

En concret, ha assenyalat que, segons l’últim informe de control financer específic elaborat per la Intervenció General de la Generalitat, posa de manifest que a 31 de desembre de 2014 “existien 188.833 factures que es trobaven pendents d’aplicar al pressupost per un import de 860,4 milions d’euros. D’elles el 95% corresponen a Sanitat”

Així mateix, ha assenyalat que la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic elaborarà unes instruccions que es distribuiran a totes les conselleries per millorar el funcionament del RUF.

L’objectiu d’aquestes pautes de procediment és contribuir que l’Administració valenciana guanye en eficiència, transparència i credibilitat, a més d’unificar els criteris a l’hora d’inscriure les factures en el registre.

Transparència contra la corrupció

Mónica Oltra ha assegurat que en aquest moment “l’ús dels diners públics per part de la Generalitat, també dels fons europeus, s’està gestionant amb transparència i responsabilitat” En aquest sentit, la vicepresidenta ha assegurat que el Consell “està fent el seu treball de cerca de tots els casos, no sols els que estan cofinançats per la Unió Europea, sinó en qualsevol part del pressupost de la Generalitat, que es puga veure afectada pel suposat cobrament de comissions”

Per a la vicepresidenta “açò és un exemple de la ruïna en diferit que hem heretat de l’anterior Consell i la mala reputació que estem patint com a valencians i valencianes d’una gestió fosca, presumptament corrupta en alguns casos, per part dels anteriors governs de la Generalitat”.

“A nosaltres ens queda traslladar a les institucions europees que a hores d’ara l’ús i la gestió dels fons s’està realitzant de forma transparent, responsable i atenent a l’interés general”, ha reiterat.