Bota al contingut principal

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, torna a convocar les ajudes a la instal·lació de joves agricultors, que van deixar de convocar-se en 2013.

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) ha publicat la primera convocatòria d’aquestes ajudes, emmarcades en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, per un import de 10 milions d’euros, distribuïts en tres anualitats de set milions (2016), dos (2017) i un milió d’euros (2018). En el conjunt del PDR, suposen 40 milions fins al 2020.

La consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, ha recordat que ha complert el compromís contret, després de publicar-se l’ordre de bases que obria el procés al desembre de 2015. Els joves que ho desitgen podran sol·licitar aquestes ajudes i comptaran amb el suport del Consell per a desenvolupar els seus projectes de futur en l’àmbit agrari.

D’aquesta manera, ha afegit, es recupera una eina fonamental per a impulsar la dinamització de l’entorn rural, frenar la pèrdua de població per falta d’activitat de negoci i afavorir l’ocupació agrària i el relleu generacional de la població activa de les zones rurals.

En concret, es tracta d’unes ajudes destinades a facilitar als joves agricultors la seua instal·lació com a professionals en explotacions agràries viables, sostenibles i competitives, així com el rejoveniment i la millora del nivell de formació dels seus titulars. Hi ha obert un termini d’un mes per a presentar les sol·licituds.

Els agricultors sol·licitants hauran de tenir entre 18 i 40 anys d’edat, tenir la formació adequada i presentar un “pla empresarial”, que arreplegue el desenvolupament de les activitats agrícoles o ramaderes que ha previst realitzar. Així mateix, el jove agricultor es compromet a exercir l’activitat agrària durant un temps determinat i podrà haver-la iniciat amb 24 mesos d’antelació a la presentació de la sol·licitud.

En aquest PDF pots consultar la convocatòria.