Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Ignasi Candela, ha acusat al president del Govern de “vulnerar el mandat del Parlament” al votar a favor d’un acord –el de la Comissió Europea amb Turquia– que “vulnera la legalitat internacional”. “Em pregunte si Rajoy podrà dormir sabent que l’acord converteix al Mediterrani en un cementeri encara més gran”.

Candela, qui ha registrat este dimarts una petició de compareixença de Rajoy al Congrés, ha assenyalat que “Rajoy tenia un mandat clar del Poder Legislatiu: oposar-se a qualsevol acord que no garantira els drets humans”, però “ho ha vulnerat”.

“L’acord –ha afirmat el diputat–, alça un mur en Turquia, obligant als refugiats a abandonar la via terrestre i prendre la via marítima”, la qual cosa ja ha suposat en aquests dies varis morts al Mediterrani.

L’acord “vulnera la legalitat internacional”

Candela també ha remarcat que l’acord “no respecta ni la Convenció de Ginebra –en el seu article 33.1–, ni el Tractat de Funcionament de la Unió Europea –en el seu article 78–, ni el Conveni Europeu dels Drets Humans –en el seu article 4–”; i ha assenyalat que “més aviat, en la línia del que ha denunciat el Parlament Europeu, suposa un xec en blanc per a Erdogan i l’Estat turc”.