Bota al contingut principal

GARCIA LATORRE: “És intolerable que moviments i pressions empresarials de les distribuïdores vulguen marcar les decisions de Les Corts i del Consell en matèria d’uniformitat”

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Governació i Administració Local en les Corts, Paco Garcia Latorre, ha explicat que “estos dies, segons ha denunciat l’agrupació sindical de CCOO, en diversos ajuntaments valencians, com el de Torrent, Requena i sembla que també el de Paterna, s’està procedint de manera injustificada a la compra de nous uniformes per a la policia local que no s’ajusten a la normativa valenciana establerta en el Decret 114/2005, de 17 de juny, on el Consell estableix l’homogeneïtat de la vestimenta de tots els cossos de Policia Local de la Comunitat”.

Segons Garcia Latorre, “estes compres poden estar vulnerant la Llei i suposen un menyspreu a la normativa, ja que ni s’ha demanat cap autorització especial ni s’entén per què s’està comprant a uns determinats magatzems una roba que no té cap relació amb el Decret que regula el seu ús i característiques”.

Des dels sindicats s’han denunciat interessos per part de fabricants i proveïdors per traure uns stocks de roba que sembla estava previst el seu canvi. Cosa que ni està prevista en la nova normativa valenciana ni possiblement es contemple, ja que de fer-ho, suposaria una despesa molt quantiosa per als ajuntaments que, a hores d’ara, tenen altres prioritats més importants que canviar la uniformitat. No podem posar més càrregues econòmiques damunt els ajuntaments”, ha afegit Garcia.

És per això, que el Grup Parlamentari de Compromís instarà al director de l’Agència Valenciana de Seguretat a que òbriga els corresponents expedients als ajuntaments incomplidors de la norma, reclamant que deixen sense efecte estes compres fora del marc normatiu i que s’ajusten al Decret 114/2005, de 17 de juny, on el Consell estableix l’homogeneïtat de la vestimenta de tots els cossos de Policia Local del nostre territori”.

És intolerable que moviments i pressions empresarials de les distribuïdores vulguen marcar les decisions de les Corts i del Consell en matèria d’uniformitat. De fet, en la proposta de nova Llei que l’Executiu valencià està treballant, no es contempla cap canvi d’uniformitat. Per tant, estes maniobres d’intentar canviar uniformes per altres que no s’ajusten a la legalitat estan fora de lloc i s’ha de revertir el procés”, ha conclòs el diputat Paco Garcia Latorre.