Bota al contingut principal

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que la Comunitat Valenciana “no pot complir el dèficit si no té un sistema de finançament constitucional”, per la qual cosa ha recalcat que “s’ho anote aquest Govern d’Espanya i el que vinga: no anem a complir el dèficit perquè és impossible, no farem retallades perquè ací no és possible complir el dèficit”. “Ara hi ha un Govern que s’ha plantat, compleix amb els drets de les persones i reivindica que volem ser com els altres en matèria de finançament”, ha emfatitzat.

En aquest sentit, Oltra ha posat l’accent que “el Govern del Botànic ha generat solament un dèficit del 0,5% del total de l’1,2% de més corresponent al que portem de legislatura. La resta correspon als pufos que ens ha deixat el Partit Popular en la seua brillant gestió dels diners públics”.

La vicepresidenta ha insistit que “el forat en aquesta Comunitat ho ha fet el Partit Popular. Primer, no defensant un sistema de finançament constitucional i segon, saquejant, governant malament, balafiant i gastant en el que no s’ha de gastar”.

Respecte a les declaracions del ministre d’Hisenda i Administració Pública en funcions, Cristóbal Montoro, sobre la situació financera de la Generalitat, Oltra ha indicat que “aquest Govern nega les seus declaracions. Quan Montoro parla de despeses, nosaltres parlem d’inversió. Complir amb els drets de les persones, com la Llei de Dependència, és una inversió. Per cada euro que aquest Govern inverteix en serveis socials o en ajuda a la dependència, tornen 0,4 euros a les arques públiques”.

En opinió de la vicepresidenta, els governs han de “garantir els drets fonamentals que arreplega la Constitució: educació, sanitat, serveis socials, política cultural i tot allò que genera ocupació. Açò és la política: complir amb els drets de les persones. Complir el dèficit és una altra cosa”.

En relació a aquest aspecte, Oltra ha apuntat, també, que “un assumpte que cal revisar és que les comunitats autònomes complim amb el 75% del dret de les persones i solament tenim el 40% del finançament de l’Estat”.