Bota al contingut principal

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 28 milions d’euros a abonar tots els endarreriments pendents de pagament en l’aplicació de la llei de Dependència heretats de l’antic govern del PP que afectaven a 5.914 persones.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el fet de “pagar tota la retroactivitat que l’antic govern devia a aquestes persones i que en molts casos no anaven a acabar de cobrar fins a 2019” és un clar exemple del que significa “rescatar persones”, que no ha de ser una altra cosa que “complir amb els seus drets”. “Són drets que havien d’haver cobrat fa molt temps i no podem esperar més per pagar-los alguna cosa al que tenen dret”, ha incidit la vicepresidenta

A més dels pagaments per retroactivitat, la Conselleria ha abonat també aquest mes més de 660.000 euros a 100 hereus de persones que van morir abans de poder percebre una ajuda que per dret els corresponia. Finalment, la nòmina ordinària de març ascendeix a 12’7 milions d’euros destinats a les 24.922 persones en situació de dependència que actualment cobren tots els mesos una prestació.

Oltra ha ressaltat que aquest és “el tercer mes consecutiu que les famílies que tenen a alguna persona depenent cobren les ajudes abans que acabe el mes, quan amb el PP es cobraven fins a 3 mesos de retard” i ha incidit que no és de rebut que l’antic govern fes a les persones “esperar per al cobrament d’alguna cosa al que tenien dret”.

Així mateix, ha assenyalat que en l’últims 3 mesos de 2015 el Consell del Botànic va resoldre “més expedients de dependència que el PP en tot 2014” i ha informat que en l’actualitat s’estan tramitant una mitjana d’1.800 expedients al mes, amb l’objectiu de “finalitzar amb el tap de 45.000 persones que l’antic govern” va deixar pendent.

“Això és rescatar persones i complir amb els drets de les persones, que és pel que ha de servir la política”, ha conclòs la consellera.