Bota al contingut principal

La diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, considera “insuficient” la iniciativa presentada pel PSOE per paralitzar la LOMCE i assegura que és una Llei que ha de derogar-se “de manera absoluta” per ser una llei “mercantilista i elitista que es basa en la competitivitat entre alumnes i centres, i no és la formació integral”.

“La LOMCE és una llei que s’ha creat a esquenes per complet de la comunitat educativa. És una norma arcaica que busca imposar una ideologia de dretes que impulsa la religió catòlica, segrega a l’alumnat, vincula els recursos als resultats sense tenir en compte les desigualtats, i garanteix l’elitisme acadèmic”

“Des de Compromís no volem una llei nova, volem una taula de negociació amb vista a un pacte d’Estat educatiu que garantisca l’autonomia dels centres, que legisle en pro de la igualtat de dret i d’accés. Un pacte que marque les bases educatives, descentralitze competències i que afavorisca la participació territorial, i per això necessitem un govern valent capaç de derogar aquesta llei mercantilista i que no es dedique a posar simples tiretes en allò que s’ha fet malament” ha assegurat la diputada Sorlí.