Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, ha presentat el Plan Integral de Formació i Ocupació Avalem Joves 2016-2020 que té com a objectiu lluitar contra l’atur juvenil i contribuir al canvi de model productiu. A més, també tractarà d’implantar el talent en el teixit empresarial, estimular el compromís social de les persones joves i facilitar la tornada dels joves que van emigrar a la recerca d’oportunitats laborals. El Pla comptarà amb una dotació de 205 milions d’euros i tractarà d’impulsar l’accés al món laboral a més de 90.000 joves al País Valencià.

“Avalem Joves és un projecte de vital importància per al nostre futur i present. Aquest Pla s’ha considerat des del minut zero de la legislatura com una qüestió d’Estat, i per això vam començar a treballar en xarxa amb nombroses institucions i associacions per tracta de cercar recursos i sinergies que donen resposta a aquesta xacra social” ha assegurat el conseller.

Per a Climent, aquest pla és una mostra que en el Consell “abandonem els interessos partidistes i treballem per a la gent, per a totes les persones, sense distinció; donem participació a la ciutadania, fem política de baix cap amunt, i Avalem Joves és un exemple que demostra que és possible una altra manera de fer política”.
El conseller ha anunciat que, amb l’objectiu que el Pla tinga la màxima difusió entre el públic objectiu, s’han convocat diferents trobades on es reuniran amb agents socials i econòmics per a traslladar aquest pla als joves que puguen acollir-se a ell.

A la presentació també ha assistit la vicepresidenta y consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha volgut subratllar que “El Pla Avalem Joves servirà per a retornar el futur a la generació de joves que l’antic Govern havia deixat caure, enviant-los a l’aspra diàspora a ser becàries i becaris eterns, a la precarietat laboral i també social”

“Amb aquest projecte, mirem cap a fora del nostre país: volem recuperar a la gent exiliada, oferint-los les oportunitats per a la tornada a la seua casa, perquè, amb la seua marxa forçada, hem perdut tota la societat, perdem talent i perden les nostres famílies”, ha assegurat Oltra.

Caracterísitiques del Plan Avalem Jove

Avalem Joves va dirigit a joves menors de 30 anys que estiguen en situació de desocupació i estiguen registrats en les oficines del Servef. El Pla actuarà de manera singularitzada per a cadascun dels perfils, ja que no tots els joves aturats són iguals i requereixen d’una atenció i unes necessitats diferents.

Així, Avalem actuarà sobre joves amb formació universitària o de Formació Professional que no troben oportunitats laborals adaptades a la seua formació, joves amb una qualificació no adequada a la demanda del mercat de treball i que han perdut l’ocupació i joves amb baix nivell acadèmic, és a dir, que han abandonat l’educació i estan en situació d’exclusió social o en risc d’estar-ho.

Cada jove passarà per una entrevista-diagnòstic realitzada per un orientador que li derivarà a un itinerari dissenyat especialment per al seu perfil. Així, els joves que se sumeixen al pla comptaran amb accions diferents, segons aquest perfil. Dins d’Avalem, es contemplen ajudes a la contractació, serveis a l’autoocupació i mesures com a pràctiques formatives i laborals, entre uns altres.