Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del Grup parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes, Mireia Mollà, ha registrat una Proposició No de Llei per a ser debatuda al Ple de la cambra autonòmica instant al Govern central a investigar els Papers de Panamà i al Ministeri d’Hisenda a controlar l’ús de societats opaques localitzades al país centreamericà.

Els paradisos fiscals i, singularment Panamà, han sigut un aliat fonamental dels corruptes en els seus negocis il·legals que perjudiquen els diners de tots i totes”, denúncia la parlamentària de Compromís.

Mollà ha recordat que nombrosos casos de corrupció relacionats amb el País Valencià estan vinculats a empreses panamenyes. “Gràcies als serveis que ofereixen despatxos panamenys com ara Mosseck-Fonseca, que està a l’epicentre del cas dels Papers de Panamà, polítics presumptament corruptes com l’ex alcalde d’Alacant, Luis Díaz Alperi, l’ex tresorer del PP, Luis Bárcenas, la família Pujol o empresaris implicats en greus casos de corrupció, com José Adolfo Vedri, han pogut desviar els diners a destins opacs, protegint així els guanys que haurien obtingut il·legalment i entorpint a més a més el treball de la Fiscalia anticorrupció”.

“Panamà es troba a l’origen de nombrosos casos de corrupció que han suposat un greu danys als comptes públics valencians, com Gürtel, Nóos o el cas Taula”, afegeix Mollà.

Amb esta proposició no de llei el Partit Popular s’haurà de pronunciar al Ple de Les Corts sobre els casos de corrupció que ha protagonitzat i que han comptat amb Panamà com un aliat indispensable”, afirma Mollà qui també ha reconegut el treball del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació i de desenes de mitjans de comunicació que investiguen la filtració dels Papers de Panamà. “Casos com aquests demostren que sense periodisme no hi ha democràcia”, assenyala la portaveu adjunta de Compromís a Les Corts.

Mollà ha recordat que “segons ha publicat el Finantial Times, l’advocat panameny Ramón Fonseca Mora, un dels fundadors de la firma d’advocats, ha reconegut que el seu bufet ha contribuït a l’establiment de més de 250.000 societats a tot el món”.