Bota al contingut principal

Isaura Navarro: “Estem en una situació d’infrafinançament intolerable que el govern del PP s’ha negat a corregir i a pesar d’això Montoro ve ara a atacar a la nostra comunitat i a boicotejar totes les polítiques per a resctar persones que s’estan impulsant”.

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, ha anunciat hui que el seu grup va a presentar en Les Corts una iniciativa perquè el parlament valencià reprove al Ministre d’Hisenda en funcions Cristóbal Montoro davant la seua exigència feta via postal en què atorga un plaç de 15 dies per què el Consell aprove la no disponibilitat de crèdits, a pesar d’haver reconegut públicament l’infrafinançament que patim, la seua insistència en fer al Consell responsable de les infraccions comeses a l’hora de justificar el dèficit de l’anterior govern valencià del PP, i el seu immobilisme sobre l’urgent i necessària reforma del sistema de finançament valencià i la manca d’inversions conforme al la població.

Montoro ha manifestat que obligarà a les comunitats incomplidores del límit establert de dèficit, entre elles la nostra, a aprovar un acord de govern de no disponibilitat, per a garantir que els recursos de finançament que rebran aquest any no s’utilitzen per a finançar noves despeses, sinó nomes el que ja està previst i s’està executant en el present any.

El Ministre en funcions ha afirmant que tant la Comunitat Valenciana com Catalunya absorbeixen ambdues quasi la meitat de la desviació del dèficit públic registrat per les Comunitats Autònomes l’any passat, del 1,66% sobre el 0,7% compromès. Front a les afirmacions del Ministre, la realitat es que la nostra Comunitat gasta menys que la mitja, de fet per aconseguir la mitja del gasto per habitant i complir amb el dèficit del 0,3% hauria de rebre 2.464 milions d’euros addicionals.

Com explica Isaura Navarro “el ministre d’Hisenda va precisar que amb eixes afirmacions no es referia a retalls, sinó a no augmentar el gasto públic sobre el que ja hi havia previst. I ací es on està la trampa, un acord de no disponibilitat quan tan sols han passat tres mesos d’exercici pressupostari bloquejarien qualsevol nou projecte de l´Executiu que no estiga ja acordat i tot al marge de que estigue o no pressupostat, impedint fer front a noves despeses. Amb aquesta mesura, el govern valencià legitimat per les urnes no podria traure endavant ni aprovar nous projectes davant noves necessitats”.

Segons la diputada de Compromís “Montoro ha decidit atacar a la nostra comunitat i al nostre Consell perquè no li agraden les polítiques socials que s’estan duent a terme. L’excusa és el dèficit a pesar de saber i haver reconegut públicament que patim un infrafinançament, que patim una manca d’inversions i que a més estem finançant a altres comunitats autònomes”.

Estem en una situació d’infrafinançament intolerable que el govern del PP s’ha negat a corregir i a pesar d’això Montoro ve ara a atacar a la nostra comunitat i a boicotejar totes les polítiques per a resctar persones que s’estan impulsant. Això són decisons polítiques que no té cap sentit que faça un govern en funcions i per això volem reprovar-lo. Volem que Les Corts Valencianes li diguen al Ministre d’Hisenda en funcions Cristóbal Montoro que ens deixe fer les polítiques per les quals ha votat la ciutadania. Per molt que li moleste al PP els valencians i valencianes hem triat un govern de canvi, un govern social, un govern que rescata a les persones”.