Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mireia Mollà, ha instat hui a la Presidenta del PPCV, Isabel Bonig, a exigir l’acta al regidor del PP i exalcalde de Xiva José Manuel Haro, després de què haja sigut citat novament com investigat, la figura anterior d’imputat, esta vegada pel cas de les obres del barranc de Xiva, per presumpte frau i malversació de cabals públics.

Per a Mollà “no és suficient que Bonig demane perdó perquè el PP quede net pels seues múltiples casos de corrupció, s’ha de demostrar una enèrgica repulsa a tota classe d’actuacions irregulars i procedir amb contundència contra els que les cometen o consenten. I això passa, en el cas d’Haro, perquè se li exigisca l’acta de regidor i sinó vol dimitir siga expulsat del grup municipal del PP a Xiva”.

Com recorda la responsable comarcal de Compromís a la Foia, Reyes Matamales, “no és el primer cas pel qual està sent investigat José Manuel Haro en els últims mesos, ja que es troba imputat també per la possible comissió dels mateixos delictes, falsedat documental i malversació de cabals públics, per un suposat cobrament irregular de dietes, un cas per al qual ja s’ha determinat obertura de juí oral. Un càrrec públic en una situació així no pot seguir representant més al poble de Xiva”.

Segons Mireia Mollà “tenim molt present el paperot de Bonig en el cas de presumpte blanqueig del PP a l’Ajuntament de València, on els regidors han passat a ser independents dins del grup popular a pesar de què la Presidenta del PPCV diu haver-los demanat l’acta. Però sembla que Bonig només li interessa aparentar fermesa en casos mediàtics, perquè els problemes d’Haro amb la justícia venen de lluny sense que des de la direcció del PP s’haja actuat”.

“L’oportunisme de Bonig, actuant només en els casos on està el focus posat, és una mostra inequívoca de la seua falta d’autoritat. La seua reivindicació de què el PP ja ha fet tot el que havia de fer contra la seua corrupció interna és un menyspreu absolut a la ciutadania. Tot el que no supose la immediata exigència de lliurament de l’acta de regidor de José Manuel Haro ho entendrem com complicitat i responsabilitat compartida de la direcció del Partit Popular, amb Bonig al capdavant, amb les actuacions que es troben davall investigació judicial”, ha conclòs Mollà.