Bota al contingut principal

Ferri: “23 anys després del seu assassinat volem que la memòria, la justícia i la lluita contra l’odi siguen els protagonistes front la impunitat”.

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha anunciat que el seu grup impulsarà el reconeixement institucional de Guillem Agulló, assassinat per un grup d’ultradreta l’11 d’abril de 1993 a Montanejos quan tenia 18 anys. El seu assassí, el militant neonazi Pedro Cuevas, va complir únicament 4 anys de presó.

Segons Ferri, “volem que Les Corts es posicionen clarament al costat de la memòria, la justícia i la lluita contra l’odi. Que estos principis siguen els protagonistes d’una nova etapa política on canviem l’oblit i la impunitat per la reparació. Els valencians i valencianes hem de tindre memòria per a que mai més cap persona siga assassinada, agredida o amenaçada per les seues idees”.

“Per això, impulsarem iniciatives, de forma conjunta amb la resta de grups parlamentaris per a que Les Corts reconeguen institucionalment a Guillem Agulló i donar suport a mesures per a lluitar contra l’odi i la violència racista, xenòfoba i LGTBòfoba que encara hui exerceix la ultradreta al nostra país. El millor homenatge a Guillem és construir una societat més justa i solidària, on l’odi a la diferència no tinga cabuda”, ha conclòs Fran Ferri.