Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat al Govern en funcions que explique baix quin criteri s’ha atorgat al senyor Francisco Marhuenda l’última distinció com a comissari honorari de la Policia Nacional.

Segons l’article 86.2 de la Llei Orgànica 9/2015 de Règim de Personal de la Policia Nacional, la distinció de membre honorari podrà atorgar-se a aquelles persones que, no havent pertangut al citat Cos, s’haguessin distingit pels mereixements contrets en virtut de la labor realitzada a favor del mateix.

“No ens sorprén que el PP li vulga donar esta distinció a Marhuenda després d’haver-li concedit la medalla al mèrit policial a Nuestra Señora María Santísima del Amor i que ara està al constitucional. Una vegada més, el PP està fent un ús partidista i ideològic de les institucions públiques” ha assegurat el diputat valencià.

A més, Baldoví vol saber si “el Govern és coneixedor que la persona a qui s’ha atorgat la distinció com a comissari honorari de la Policia Nacional, és una persona que està sent investigada per un presumpte delicte contra el dret a la intimitat i a la pròpia imatge, per fer públiques unes fotografies pertanyents a l’arxiu policial del DNI”.