Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Marta Sorlí ha registrat una proposició no de llei en el Congrés en la que demana al Govern la prohibició de les explotacions de gas no convencional perquè perjudiquen les reserves d’aigua potable.

La iniciativa arriba al Congrés motivada pel resultat de la comissió d’experts per a avaluar les sol·licituds d’investigació en hidrocarburs a les comarques del nord de Castelló que va realitzar la Diputació de Castelló a instàncies del grup Compromís.

La comissió va alertar dels riscos d’aquesta tecnologia per la seua proximitat a l’aqüífer del Maestrat, una reserva d’aigua de les més importants del mediterrani i que garanteix el suministre d’aigua als pobles del nord de Castelló.

Per a Sorlí: “Davant l’absència de regulació específica en tècniques de fracking és molt important que escoltem als experts que ens estan dient cada dia que els riscos que assumim amb aquesta tècnica són molts mentre que els beneficis per a la ciutadania són escassos”.

La diputada valencianista vol que el govern “comence a treballar per un canvi en el model energètic per fer-lo totalment sostenible i que es deixen d’experiments que tenen series conseqüències per al medi ambient i per a la salut de les persones”.